Заввідділення і лікарю-онкологу Інституту раку оголосили підозри у корупції

 

Прокуратура повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інститут раку та лікарю-онкологу, причетним до корупційних схем у медзакладі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва на сторінці у Facebook.

Слідство встановило, що двоє лікарів організували незаконну схему надання платних послуг у безплатному закладі.

Вони переконували пацієнтів, що кількість медичних препаратів, закуплених за державні кошти, дуже обмежена, тож за сприяння в отриманні безкоштовних ліків медики вимагали від пацієнтів грошову винагороду, у тому числі під виглядом благодійної допомоги, у сумі від 1,5 до 18 тисяч гривень за один курс хіміотерапії.

Крім того, розповідають в прокуратурі, посадовці надавали вказівки іншим лікарям, яким чином проводити консультації з пацієнтами та їх родичами, щоб змусити їх сплачувати кошти за ліки, які вони мали б отримувати безоплатно.

“Зараз у кримінальному провадженні встановлено 7 потерпілих, яким завдано матеріальних збитків на суму близько 40 000 гривень”, — кажуть правоохоронці.

Заввідділення і лікарю-онкологу повідомлено про підозру у кримінальних правопорушеннях передбачених статтями 184 та 191 Кримінального кодексу, а саме за фактами порушення права на безоплатну медичну допомогу та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчиненому повторно.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше Міністерство охорони здоров’я висловило готовність співпрацювати з правоохоронними органами у справі щодо Національного інституту раку, співробітники якого вимагали від пацієнтів хабарі за ліки, закуплені для онкохворих коштом бюджету.

Читайте також:
“Стріляв у своїх”: лікарку Інституту раку звільнили після скандалу з бійцем АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна