“Стріляв у своїх”: лікарку Інституту раку звільнили після скандалу з бійцем АТО

 

Скандалом завершився візит 26-річного онкохворого бійця АТО з Кропивницького Віталія Драгана до Національного інституту раку в Києві. Це сталося 1 червня. Бійця шокували слова лікарки Ганни Губарєвої, передає CBN.

“Зустріла вона мене “тепло”, аж у жар кинуло від слів: “Нікакіх тєбє льгот, потому что ти братскій народ убівал…”, – наводить видання слова спецпризначенця.

За його словами, з нього за курс лікування запросили повну вартість – 200 тисяч гривень.

Журналіст зв’язався з Ганною Губарєвою по телефону, аби отримати коментар. Аудіозапис розмови був оприлюднений на сайті. З одного боку жінка підтвердила, що казала цю фразу, а з іншого – запевняє, що це не є причиною відмови в пільговому обслуговуванні. Вона зазначила, що держава кошти на подібні лікувальні програми не виділяє, тому вона радила бійцю шукати спонсора.

“Державі все одно, і це добре, що зараз все одно, а потім стане ще й… І будуть вони винуваті також, як “афганці”. Бо навіщо туди (на Донбас – “Новинарня“) йшли і стріляли невідомо в кого, в своїх. Отак я сказала. Це все, що я сказала, це мої слова, можете їх записати, це моя особиста думка, і я її маю право висловлювати”, – пояснила журналісту лікарка.

Незважаючи на розлогий коментар, до кінця незрозуміло, в чому полягала особиста думка Губарєвої: в тому, що Віталій Драган “стріляв у своїх”, чи в тому, що в майбутньому ветерани АТО можуть почути такі звинувачення.

Ганна Губарєва

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що Ганну Губарєву було звільнено. Вона оприлюднила у “Твіттері” фото відповіді директорки Інституту раку Олени Колеснік щодо цієї ситуації. Колеснік зазначає, що під час прийому її підлегла допустила “неетичну поведінку”.

“З цього приводу було проведено службове розслідування. Лікар Губарева В.О. звільнена з займаної посади”, – йдеться в документі.

Також Колеснік заявила, що пільгове лікування в інституті не передбачене – держава не виділяє на це гроші.

Читайте також:
У Львові звільнили з роботи водія маршрутки, який образив вдову учасника АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна