У Маріуполі розстріляли відпущеного під домашній арешт бойовика Джумаєва

 

У Маріуполі в Лівобережному районі міста розстріляли бойовика Романа Джумаєва.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 16 вересня інформують видання “0629” та “Радіо Свобода”. 

Зазначається, що об 11:36 в двері квартири, де жив Джумаєв подзвонили та після відкриття розстріляли його в упор.

За даними медиків, на тілі виявлено численні вогнепальні поранення. Чоловік помер до приїзду швидкої.

У прес-службі Центрального відділу поліції журналістам повідомили, що на місце виїхала слідчо-оперативна група, ведуться слідчі дії. Перші коментарі з подробицями обіцяють дати через 24 години.

“Факт вбивства в місті Маріуполі – так, у нас зареєстрований, на місці працює слідча оперативна група і керівництво поліції”, – повідомила речниця поліції Донецької області Олександра Гаврилко, пообіцявши згодом оприлюднити деталі.

Вона також підтвердила, що йдеться про Романа Джумаєва.

Як відомо, Джумаєв – уродженець Маріуполя, у минулому програміст. Деякий час працював у Києві, а у 2014-му приїхав до Донецька і влився до лав терористів. У складі російсько-терористичних військ брав участь в бойових діях проти наших армійців в районі Донецького аеропорту та Дебальцівського плацдарму.

Влітку 2015 року через Росію виїхав до Білорусі, де отримав дозвіл на роботу (нібито був менеджером із продажу) і прожив там майже рік. На той час він перебував у розшуку МВС і СБУ. У білоруських правоохоронців претензій до терориста не було. Про Джумаєва у березні 2016-го писав і директор “Миротворця” Роман Зайцев.

У вересні 2016-го Джумаєв переїхав до Росії. Поскаржився журналістам: “Так, довелося переїхати до Москви, оскільки у Білорусі я зустрів дуже негативну реакцію оточення”.

У вересні 2017 року потрапив до рук українських силовиків у Мар’їнському районі Донецької області при спробі переходу з окупованої території. Джумаєв заявив, що хотів відвідати родичів.

Пресцентр СБУ тоді повідомив, що “житель Маріуполя у червні 2014 року добровільно приєднався до так званої “інтернаціональної бригади “П’ятнашка”. Оперативники спецслужби задокументували, що бойовик зокрема брав участь у штурмі Донецького міжнародного аеропорту і у лютому 2015 року – у захопленні Дебальцевого”.

Йшлося саме про Джумаєва, хоча силовики згідно із законом і не назвали його прізвища.

З січня 2018 року справу розглядав Мар’їнський районний суд Донецької області (м. Курахове), суддя Медведський.

Джумаєва звинувачували у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України. Йому загрожувало від 8 до 15 років позбавлення волі (з конфіскацією або без).

Як інформувала “Новинарня“, суд на Донеччині ухвалив звільнити з-під варти бойовика Джумаєва.

Читайте також:
Домашній арешт і застава: у Маріуполі випустили на волю двох бойовиків “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.