Суд на Донеччині ухвалив звільнити з-під варти бойовика Джумаєва

 

Мар’їнський районний суд на Донеччині не продовжив міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для бойовика бандформування «П’ятнашка» Романа Джумаєва, який воював під Донецьким аеропортом і в Дебальцевому.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в суботу, 23 березня, пише інформаційне агентство “Вчасно“.

Бойовик Роман Джумаєв, який, за версією слідства, стріляв в «кіборгів» і захисників Дебальцеве зможе вийти з-під варти вже 7 квітня.

Після участі у НЗФ маріуполець Джумаєв втік до Білорусі, де роздавав місцевим журналістам хвалькуваті інтерв’ю, в яких розповідав про свої «подвиги», а коли в Білорусі стали піднімати питання про депортацію бойовика, змушений був повернутися в Україну.

Джумаєва затримали 18 вересня 2017 року в Мар’їнському районі, коли він спробував перетнути лінію розмежування з боку ОРДЛО.

4 січня 2018 року кримінальне провадження за звинуваченням Джумаєва було передано в Мар’їнський районний суд Донецької області, а вже 3 травня 2018 року цей суд відпустив бойовика під домашній арешт.

Повторно бойовика затримали в грудні 2018 року – за напад на поліцейського. Тільки після цього бойовику знову обрали міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Чи оскаржуватиме прокуратура таке рішення суду – поки невідомо.

Як інформувала “Новинарня“, поліція ООС відпрацювала Маріуполь: затримані шість бойовиків.

Читайте також: 
Суд у Маріуполі дав довічне бойовику “ДНР”, який убив міліціонера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.