Суд у Маріуполі дав довічне бойовику “ДНР”, який убив міліціонера

 

Жовтневий райсуд міста Маріуполь визнав винним 34-річного місцевого мешканця в убивстві працівника міліції та перебуванні в лавах терористичної “ДНР”.
Зловмисник – раніше судимий Сергій Шилін – отримав довічне ув’язнення, повідомляє “Главком” з посиланням на вирок від 19 березня.

За даними досудового розслідування, у травні 2014 року Шилін вступив до збройного формування “Донецька народна республіка”. В його обов’язки входила охорона і утримання будівель з використанням вогнепальної зброї для здійснення опору Збройним силам України під час захоплення сепаратистами Маріуполя. Крім того, він виконував функції охоронця будівлі штабу “ДНР”.

У квітні 2015-го Шилін скоїв вбивство дільничного інспектора міліції райвідділу міліції Маріуполя, який прибув до обвинуваченого для взяття пояснень за викликом колишньої дружини.
Протягом 2014-2015 років обвинувачений під приводом погроз неодноразово вимагав гроші у екс-дружини.

Під час бесіди з правоохоронцем Шилін, який був у стані алкогольного сп’яніння, наніс інспектору сокирою не менше десяти ударів по голові. Внаслідок одержаних травм міліціонер помер на місці злочину. Після цього Шилін його пограбував та викрав автомобіль “Форд Мондео”.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинених злочинах визнав частково,  а саме повністю визнав свою вину у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 260 КК України, ч. 2 ст. 185 , ч. 2 ст. 289 КК України. Що стосується вбивства міліціонера (ст. 348 КК України), то Шилін заперечив, що потерпілий був при виконанні службових обов’язків. А саме вбивство, каже Шилін, він вчинив нібито через домагання міліціонера вступити з ним у статеві стосунки.

Досліджуючи матеріали справи, суд постановив, що вина Шиліна в скоєнні злочинів у повній мірі підтверджується доказами та спростовує позицію обвинуваченого, яку суд розцінює як спосіб захисту, обраний ним з метою уникнення від кримінальної відповідальності.
Таким чином, суд призначив покарання Шиліну у вигляді довічного позбавлення волі без конфіскації майна.

Також він має сплатити дружині міліціонера моральної шкоди на суму 500 тис. грн.

Читайте також:
Маріупольських музейниць засудили за передачу картин до окупованого Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна