На Донеччині поліг боєць 36 обрмп Микола Обуховський

 

Внаслідок обстрілу 11 вересня у Донецькій області загинув 32-річний морський піхотинець, прапорщик Микола Обуховський.

Про це повідомляє пресслужба 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ ім. контрадмірала Михайла Білинського.

Згідно з повідомленням, Обуховський поліг близько 23:00 у середу, 11 вересня, – під час того самого обстрілу, що й 21-річний матрос Олександр Линчевський, про загибель якого раніше повідомив  голова Черкаської обласної держадміністрації Ігор Шевченко.

“Під щільним свинцевим вогнем зі стрілецької зброї та крупнокаліберних кулеметів — противник прикривав роботу свого снайпера, в результаті якого наші воїни дістали несумісні з життям поранення. Ворожі кулі забрали життя двох наших морпіхів: прапорщика Обуховского Миколи Миколайовича та матроса Лінчевського Олександра Валерійовича”, – зазначають у 36 обрмп.

Представник Книги пам’яті полеглих за Україну Святослав Смук пише, що Микола Обуховський народився 10 жовтня 1986 року, родом із села Велика Мечетня Кривоозерського району Миколаївської області.

Як відомо, 36-та бригада тримає оборону в Донецькій області, на південь від Волновахи. У повідомленні голови Черкаської ОДА також зазначено, що Олександр Линчевський загинув під Волновахою.

Як писала “Новинарня“, у ранковому зведенні пресцентр штабу Об’єднаних сил сповістив, що за минулу добу (11 вересня) внаслідок ворожого обстрілу два військовослужбовці зі складу ОС загинули, один військовий отримав важке поранення.

В окремому дописі командування ОС повідомило:
“11 вересня в районі проведення операції Об’єднаних сил під час ворожого обстрілу два військовослужбовці Збройних сил України отримали поранення не сумісні з життям.
Обставини події з’ясовуються. Працює робоча група військової служби правопорядку ЗС України та командування військової частини.
Командування Об’єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих”.

За даними “Новинарні“, Олександр Линчевський і Микола Обуховський – п’ята і шоста бойові втрати з початку вересня.

1 вересня у дніпровській лікарні ім. Мечникова помер сержант 24 обмр Олександр Грицаюк, який був поранений під Мар’їнкою 25 серпня.

2 вересня біля Водяного внаслідок поранення снайпером загинув 24-річний старший солдат Андрій Проценко, військовослужбовець 138-ї радіотехнічної бригади ПС ЗСУ, відряджений до 36-ї бригади морської піхоти в зону ООС.

4 вересня на Світлодарській дузі від кулі снайпера загинув 26-річний боєць полку “Азов” НГУ Едуард Шахов “Шах”.

5 вересня о 20.30 від снайперської кулі поблизу Горлівки загинув гранатометник 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ сержант Михайло Ткачишин.

Читайте також:
Українські моряки зібрали кошти на допомогу засудженому в РФ активісту Котову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна