У Харкові суд скасував рішення міськради про перейменування проспекту Григоренка на Жукова

 

Суд скасував рішення Харківської міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.

Про це у вівторок, 10 вересня, повідомив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

“Визнати протиправним та скасувати Рішення Харківської міської ради Харківської області 27 сесія 7 скликання від 19 червня 2019 року №1667/19 “Про розгляд електронної петиції”, — йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, у травні міський голова Харкова Геннадій Кернес закликав підтримати петицію про повернення одному з проспектів міста його колишньої радянської  назви — імені маршала Жукова.
19 червня Харківська міська рада проголосувала за повернення імені Жукова проспекту Григоренка.
20 червня рішення офіційно оприлюднили. Того ж дня із позовом до Харківського окружного адмінсуду звернувся представник народного депутата України Андрія Білецького, який попросив скасувати рішення міськради.
Із заявою до поліції після рішення міськради звернувся депутат міської ради Ігор Черняк.
Український інститут національної пам’яті своєю чергою звернувся до ГПУ.
10 липня Харківський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду позовну заяву територіальної організації партії “Європейська Солідарність” про визнання незаконним рішення Харківської міської ради, яким проспекту імені правозахисника Григоренка повернули ім’я маршала Жукова.

Читайте також:
У Харкові вандали вдруге за тиждень сплюндрували пам’ятник воїнам УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна