Проспект Жукова у Харкові: поліція почала розслідування

 

Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за фактом повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова.

Про це в четвер, 20 червня, повідомляє прес-служба поліції.

До поліції звернувся депутат Харківської міської ради.

Він вважає, що в діях депутатів та чиновників Харківської міської ради можуть містити ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з “поширенням комуністичної, і нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, яке виразилося в підтримку петиції про повернення первинного назви проспекту маршала Жукова і демонтажу з площі Свободи намети “Все для перемоги”, розміщеної на офіційному сайті Харківської міської ради”.

Поліція внесла інформацію в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Як інформувала “Новинарня“, 19 червня проспекту в Харкові повернули ім’я маршала Жукова.

Читайте також:
У Харкові з Жуковим немає правової колізії, пам’ятник слід демонтувати, – УІНП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна