У Харкові вандали вдруге за тиждень сплюндрували пам’ятник воїнам УПА

 

У середу, 31 липня, в Харкові осквернили пам’ятник воїнам УПА в Молодіжному парку.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 31 липня, інформували в поліції Харківської області.

Зазначається, що невідомі розмалювали пам’ятник в кольори польського прапора і написали на ньому лайливе слово польською мовою.

“За вказаною адресою слідчо-оперативна група Київського відділу поліці задокументувала факт події. Інформація зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень. На даний час працівники поліції вживають заходи для встановлення осіб правопорушників та їх місцезнаходження”,- йдеться у повідомленні пресслужби поліції.

Як інформувала “Новинарня, 28 липня в місті Харків вандали спаплюжили пам’ятний знак, встановлений на честь Української повстанської армії. Його залили фарбою і написали лайливе слово польською мовою.

У квітні 2019 року пам’ятник воїнам УПА в парку “Молодіжний” у Харкові невідомі вандали закидали сміттям.
У серпні 2018 року його залили червоною фарбою.
Раніше зловмисники також неодноразово паплюжили меморіал.
У червні 2016 року СБУ затримала сепаратистку Оксану Субботіну, яка намагалася підірвати пам’ятний знак УПА. У березні 2019-го вона отримала вирок – п’ять років позбавлення волі умовно.

Читайте також:
“Бандерівці – це зло”: батько помічника Зеленського боровся проти УПА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна