“Бандерівці – це зло”: батько помічника Зеленського боровся проти УПА

 

Батько Сергія Шефіра, першого помічника президента України, Нахман Шефір брав участь у боротьбі з Українською повстанською армією після закінчення Другої світової війни.

Про це стало відомо з інтерв’ю Сергія Шефіра виданню “Лівий берег”.

“У мене батько воював і навіть після війни боровся з “бандерівцями” і розповідав мені жахливі речі. Про їхні вчинки. Він служив у піхоті Червоної армії. Після війни його, 17-річного, перекинули на Західну Україну. Батько розповідав про старшні картини”, — заявив Шефір.

На уточнююче запитання Сергій Шефір відповів, що ріс із відчуттям, що “бандерівці — це зло”. Проте зараз у нього цього відчуття начебто не залишилося.

“Я читаю, дивлюся щось, дізнаюся, розмовляю з представниками обох таборів і розумію, що людей зіткнули. Одні воювали за свою землю, незалежність, а іншим казали, що це бандити. Інформаційна політика тоді так працювала”, — сказав Шефір.

Сергій Шефір додав, що батько пережив перший інфаркт після того, як у 90-х почув правдиву інформацію про злочини Йосипа Сталіна, адже сам вірив у комуністичні ідеали.

Як повідомляла “Новинарня“, навесні в Україні набув чинності закон “Про внесення зміни до статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті”.

Читайте також:
Закон про мову треба скасувати, а з Путіним домовитися, – партнер Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна