Кернес прагне повернути одному з проспектів Харкова ім’я сталінського маршала Жукова

 

Міський голова Харкова Геннадій Кернес хоче повернути одному з проспектів ім’я маршала СРСР Георгія Жукова.

Про це Кернес написав у своєму Facebook.

Відповідні петиції зареєстровані на сайті міськради Харкова. Кернес пообіцяв, якщо вони наберуть необхідні 5 тисяч голосів, то він зробить усе, що залежить від міської влади, щоби втілити ці пропозиції в життя.

“На цей намет на пл. Свободи (намет зі збору допомоги українським військовим, — “Н”) дивитися дійсно вже неможливо. Брудний, з якимись фрагментами снарядів, сам вже теж вибухав не один раз. Особисто я — за те, щоби його прибрати”, — написав міський голова Харкова.

З проспектом, який зараз носить ім’я генерала Петра Григоренка, за його словами “все складніше”.

“Обидва — гідні увічнення. Але запитайте тих небагатьох ветеранів — кого вони називали маршалом Перемоги? І, звичайно ж, його заслуги в розгромі фашизму переоцінити неможливо. Висновок — харків’яни! Я закликаю вас підтримати ці петиціїі”, — зазначив Кернес.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно під Харковом знесли “молодого Леніна”.

Читайте також:
Кернес перейшов на бік Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна