Під Харковом знесли “молодого Леніна”

 

Скульптурне зображення молодого Леніна знесли у селищі Липці під Харковом.

Про це повідомляє у Facebook з посиланням на відповідь сільради лідер місцевої молодіжної організації “Світанок” Вадим Поздняков.

“Мінус скульптура молодому Леніну на Харківщині. Об’єкт був у подвір’ї місцевої школи села Липці. Один з останніх подібного плану в Україні”, — зазначив Поздняков.

За його словами, на місцях спостерігався відвертий саботаж, проте процес декомунізації продовжується.

Нагадаємо, 28 вересня 2014 кілька сот активістів з прапорами України, “Правого сектора” та символікою добровольчого батальйону “Азов” за допомогою тросу та вантажівки звалили з постаменту на площі Дзержинського (нині — площа Свободи ) пам’ятник Леніну заввишки 22 метри. Весь цей час на площі не було правоохоронців, демонтажу ніхто не перешкоджав.

Усього за останні роки на Харківщині В Україні декомунізували уже 52 тисячі об’єктів, більшовикам та діячам радянського періоду.

Читайте також:
У Миколаєві “декомунізували” назву популярного хліба

КСУ схвалив законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна