У Харкові суд відкрив провадження щодо перейменування проспекту Григоренка на Жукова

 

Харківський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду позовну заяву територіальної організації партії “Європейська Солідарність” про визнання незаконним рішення Харківської міської ради, яким проспекту імені правозахисника Григоренка повернули ім’я маршала Жукова.

Про це у середу, 10 липня, повідомила пресслужба партії.

Суд також ухвалив відкрити провадження в адміністративній справі за позовом партійної організації.

“Європейська Солідарність” у своєму позові наголошує, що міська рада Харкова порушила закон України  “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Як інформувала “Новинарня“, у травні міський голова Харкова Геннадій Кернес закликав підтримати петицію про повернення одному з проспектів міста його колишньої радянської  назви — імені маршала Жукова.
19 червня Харківська міська рада проголосувала за повернення імені Жукова проспекту Григоренка.
20 червня рішення офіційно оприлюднили. Того ж дня із позовом до Харківського окружного адмінсуду звернувся представник народного депутата України Андрія Білецького, який попросив скасувати рішення міськради.
Із заявою до поліції після рішення міськради звернувся депутат міської ради Ігор Черняк.
Український інститут національної пам’яті своєю чергою звернувся до ГПУ.

Читайте також:
“Комунізація Харкова”. На міські будинки вночі повертають таблички “проспект Жукова”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна