“Комунізація Харкова”. На міські будинки вночі повертають таблички “проспект Жукова”

 

У Харкові в ніч на 26 червня почали замінювати таблички на проспекті Григоренка, якому міська влада повернула назву маршала Жукова.

Про це повідомляє UA: Харків.

Так, нові вказівники з’явилися на будинках уздовж проспекту №№ 17, 19, 21, 23, 31.

Зазначається, що, зокрема, мешканець одного з будинків на проспекті побачив за вікном драбину і подумав, що до його сусідів намагаються проникнути невідомі, після чого викликав поліцію.

Патрульні попросили робочих припинити роботи до завтра. Люди, які змінювали таблички, не представилися. За їхніми словами, вони діють на підставі угоди.

Разом з тим, у соцмережах повідомляють про те, що проукраїнські харківські активісти слідом за робочими ходять і демонтують таблички.

Так, громадський активіст з Харкова Вадим Поздняков пише, що харківська громада демонтувала нові вуличні покажчики,які намагались встановити комунальники про те,що проспект Петра Григоренка тепер носить ім’я кривавого Маршала Жукова.

Як інформувала “Новинарня“, 19 червня Харківська міська рада проголосувала за повернення імені Жукова проспекту Григоренка. 20 червня рішення офіційно оприлюднили. Того ж дня із позовом до Харківського окружного адмінсуду звернувся представник народного депутата України Андрія Білецького, який попросив скасувати рішення міськради.

Із заявою до поліції після рішення міськради звернувся депутат міської ради Ігор Черняк. Український інститут національної пам’яті в свою чергу звернувся до ГПУ.

Читайте також:
В’ятрович пригрозив Кернесу судом за перейменування проспекту на честь Жукова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна