В Криму окупанти будували водогін та знайшли мусульманське захоронення

 

Окупаційна влада Криму проводить розкопки на території зниклого селища Унгут Кіровського району, де виявили старе мусульманське захоронення, яке намагаються представити, як давньоскіфське.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 6 вересня, інформує пресслужба прокуратури АР Крим.

“Стало відомо, що під час проведення робіт пов’язаних з будівництвом водопроводу до міста Керч на території вже зниклого селища Унгут Кіровського району було виявлено старе мусульманське захоронення, яке окупаційна влада намагається представити, як давньоскіфське”,- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кримськотатарські активісти, які прибули на місце “археологічних розкопок”, стверджують, що за всіма ознаками це саме мусульманське захоронення.

Прокуратура Криму внесла відомості за фактом незаконного проведення “археологічних розкопок” до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як інформувала “Новинарня“, за даними МінТот, Росія вивезла з окупованого Криму понад мільйон археологічних артефактів.

Читайте також:
Руйнування Пантікапею в Криму: МЗС майже півроку готує ноту протесту до РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна