Росія вивезла з окупованого Криму понад мільйон археологічних артефактів, – МінТОТ

 

Російські окупанти з 2014 року вивезли з Криму щонайменше мільйон археологічних артефактів. Про це заявив на прес-конференції в Києві представник Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Сергій Мокренюк.

“За мінімальними оцінками, Росія вивезла з Криму не менше мільйона артефактів”, – заявив Мокренюк 17 січня, якого цитує УНІАН.

За його словами, в МінТОТ фіксують такі порушення, причетних до них осіб можуть притягнути до відповідальності, в тому числі запровадити відповідні санкції.

Раніше стало відомо, що Україна хоче запровадити санкції відносно російських археологів, які незаконно здійснювали розкопки в анексованому Криму.
У Міністерстві культури України заявляли про плани звернутися до низки міжнародних організацій із проханням відреагувати на незаконні розкопки, які російські археологи продовжують проводити на території анексованого Криму.

Як відомо, після незаконної анексії Криму в 2014 році Росія прийняла під свою юрисдикцію всі об’єкти культурної та історичної значення, що перебувають на території півострова. Київ наполягає на приналежності пам’яток українському народу та просить прийняти їх під захист ЮНЕСКО.

Як інформувала “Новинарня“, у 2016 році стало відомо, що за рішенням суду Нідерланди повернуть скіфське золото не в Крим, а в Київ

Читайте також:
Рада ЮНЕСКО ухвалила рішення для моніторингової місії в Криму, – Клімкін

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна