Рада ЮНЕСКО ухвалила рішення для моніторингової місії в Криму, – Клімкін

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в ЮНЕСКО ухвалили рішення, яке фактично дозволяє розмістити моніторингову місію цієї організації для спостереження за ситуацією в окупованому Росією Криму.
Про це глава українського МЗС повідомив у “Твіттері” ввечері в середу, 11 квітня.

“Щойно виконавча рада ЮНЕСКО ухвалила важливе рішення щодо Криму. Це фактично можливість для розміщення моніторингової місії і боротьби за освітні права, науку, охорону пам’яток культури в Криму, у тому числі Ханського палацу”, – написав Клімкін.

“Не дамо окупаційній владі розграбувати та знищити українське надбання!” – додав міністр.

Як відомо, в лютому Україна передала ЮНЕСКО – Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури – докладний аналіз проблем, спричинених російською окупацією Криму.
Як зазначається на сайті постійного представництва України при ЮНЕСКО, з початку окупації півострова виконавчою радою ЮНЕСКО поспіль ухвалено вісім рішень “Моніторинг ситуації в Автономній Республіці Крим (Україна)”. Ці рішення дозволили протягом чотирьох років забезпечити закріплення проблематики окупованого Криму в переліку першочергових питань порядку денного діяльності цього керівного органу ЮНЕСКО, а також сприяли формуванню комплексного моніторингового механізму організації щодо ситуації з правами людини в АРК та Севастополі.

Читайте також:
Україна і ЮНЕСКО узгодили параметри моніторингу ситуації в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна