У соцмережах триває кампанія протесту проти руйнування палацу в Бахчисараї

 

У соціальних мережах триває кампанія протесту проти руйнування Ханського палацу в Бахчисараї (територія окупованого Криму).

Про це повідомляє видання “Крим. Реалії”.

“Кримські активісти просять користувачів соціальних мереж залишити скаргу на роботу російських реставраторів на сторінці Ханського палацу в Facebook. Їхня головна вимога: жодних “реставраційних” робіт до приїзду в Бахчисарай експертів з ЮНЕСКО”, – зазначає видання.

Наприклад, Лераре Хайбулаєва обурюється непрофесійністю проведення реставрації.
“Вкрай обурена абсолютно непрофесійною реставрацією Ханського палацу. Це не реставрація, а пряме знищення спадщини не тільки кримських татар, а й світової спільноти! Ганьба Вам, які допустили це!”, – наголошує вона у Facebook.

View image on Twitter

Майя Руденко також обурена ходом реставраційних робіт.
“Обурена знищенням Бахчисарайського заповідника, яке триває під виглядом так званих ремонтів і реставрацій! По суті, це знищення культурно-історичної спадщини!”- заявляє вона в Facebook.

Як відомо, у анексованому Росією Криму проводять роботи у Ханському палаці в Бахчисараї, які руйнують історичну пам’ятку.
Мінкультури України висловило рішучий протест незаконним роботам на території Бахчисарайського заповідника.

Читайте також:
Україна і ЮНЕСКО узгодили параметри моніторингу ситуації в Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна