Україна і ЮНЕСКО узгодили параметри моніторингу ситуації в Криму

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про узгодження з гендиректором ЮНЕСКО параметрів моніторингу ситуації в анексованому Криму.

Про це глава МЗС написав на своїй сторінці у “Твіттері”.

“Виконуємо рішення виконавчої ради ЮНЕСКО: погодили з генеральним директором ЮНЕСКО Іриною Боковою, якими повинні бути параметри моніторингу ситуації в Криму”, – повідомив Клімкін.

Він також зазначив, що сторони посилюють міжнародний тиск на Російську Федерацію.

За інформацією Клімкіна, ЮНЕСКО (Організація ООН з питань освіти, науки й культури) приділяє важливу роль “Групі друзів України”, яка створена за ініціативи Києва.

Раніше в МЗС України закликали ЮНЕСКО ввести прямий моніторинг ситуації в окупованому Криму.
Заступник міністра закордонних справ України, представник України у виконавчій раді ЮНЕСКО Сергій Кислиця заявив, що порушення норм і стандартів ЮНЕСКО в окупованому Криму є серйозним викликом міжнародному співтовариству.

Читайте також:
ЮНЕСКО здійснюватиме “культурний” моніторинг в окупованому РФ Криму

Новою головою ЮНЕСКО обрана француженка Одрі Азулай

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна