Руйнування Пантікапею в Криму: МЗС майже півроку готує ноту протесту до РФ

 

Міністерство культури продовжує опрацьовувати питання направлення ноти протесту Міністерству закордонних справ Російської Федерації щодо руйнування пам’ятки археології “Стародавнє місто Пантікапей” на горі Мітрідат в Керчі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури України у відповіді на журналістський запит, передає УНН.

За даними пресслужби, станом на сьогодні Мінкультури спільно з Міністерством закордонних справ України опрацьовує питання направлення ноти протесту Міністерству закордонних справ Російської Федерації щодо руйнування пам’ятки археології національного значення “Стародавнє місто Пантікапей” на горі Мітрідат в місті Керч через дії окупаційної влади впали колони архітектурно-археологічного комплексу “Стародавнє місто Пантікапей”.

При цьому у відомстві додали, що, згідно з Конвенцією про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту, Російська Федерація як держава-окупант повинна вживати необхідних заходів для збереження культурних цінностей, розташованих на тимчасово окупованій території України.

Нагадаємо, у березні поточного року Міністерство культури України вже повідомляло, що спільно з Міністерством закордонних справ України готує відповідь на дії російської влади в окупованому Криму щодо стану архітектурно-археологічного комплексу “Стародавнє місто Пантікапей” у Керчі.

Про те, що в окупованому Криму в Керчі з території античного Пантікапея вивезли колони, які раніше були під загрозою обвалення, стало відомо в лютому.

Як інформувала “Новинарня“, в окупованій Керчі на розкопках Пантікапея обвалилися колони будівлі давньогрецької громадської ради — пританея. Їх 28 січня “підперли”, щоби вони не впали, але це не допомогло.

Читайте також:
У Криму в ботсаду статую римської богині замінять на Леніна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна