Baker Tilly Україна проведе аудит “Укроборонпрому”

 

ТОВ “Бейкер Тіллі Україна” з мережі міжнародної аудиторської компанії Baker Tilly стало переможцем в аукціоні з відбору аудитора консолідованої звітності державного концерну “Укроборонпром”.

Згідно з даними в системі “Прозорро”, спочатку Baker Tilly запропонувало за свої послуги 29,988 млн грн, водночас єдиний конкурент ТОВ “Ернст енд Янг аудиторські послуги” — 32,5 млн грн, що відповідало стартовій ціні, а підсумкова ціна склала 29,336 млн грн.

“Це стане першим консолідованим аудитом концерну за всю історію його існування”, — йдеться в повідомленні “Укроборонпрому”.

Раніше міжнародні аудити концерну проводилися тільки в окремих підприємствах- учасниках. Зокрема, “Baker Tilly Україна” вже проводила незалежний фінансовий аудит держкомпанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення “Укрспецекспорт”, яка є найбільшим українським спецекспортером і входить до складу ДК “Укроборонпром”.

В “Укроборонпромі” нагадали, що процес пошуку аудитора триває з 2017 року і був розблокований влітку 2019 го, коли президент Володимир Зеленський оновив склад наглядової ради концерну.

Гендиректор “Укроборонпрому” Айварас Абромавичус, який сприяв відбору аудитора ще будучи головою наглядової ради, зазначив, що закупівля таких послуг саботувалася попереднім керівництвом держконцерну і йому довелося особисто увійти до складу тендерного комітету, щоби зрушити все з мертвої точки і відновити довіру потенційних учасників.

Як повідомляла “Новинарня“, Абромавичус пояснив, чому очолив “Укроборонпром” без конкурсу.

Читайте також:
Російський шпигун Лазаренко з “Укроборонпрому” отримав 9 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна