США і далі підтримуватимуть Україну, – віцепрезидент Пенс після зустрічі з Зеленським

 

Сполучені Штати Америки продовжать підтримувати Україну. Про це заявив віцепрезидент США Майк Пенс після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Варшаві в неділю, 1 вересня, передає “Радіо Свобода”.

Зеленський, у свою чергу, подякував Пенсові за те, що США завжди відстоювали права України, захищали їх і не змінювали своєї позиції з приводу територіальної цілісності й суверенітету української держави, а також надають Києву і фінансову, і військову допомогу.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський у Варшаві бере участь у меморіальних заходах до 80-х роковин початку Другої світової війни. На полях цих урочистостей відбуваються двосторонні зустрічі лідерів різних держав.
Спершу планувалося, що у Варшаві Зеленський зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом, але той скасував свій візит через ураган, що насувається на Штати.

Тепер перша зустріч двох президентів може відбутися, ймовірно, під час візиту Зеленського до США на сесію Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку у другій половині вересня.

Нагадаємо, днями з’явилася інформація про те, що військова допомога США Україні триватиме: Пентагон уже провів перевірку угод, ініційовану Білим домом.

Читайте також:
“Історичне” замирення Києва і Варшави: Зеленський зніме мораторій на ексгумації та ініціює спільний меморіал

Продовжити євроінтеграцію: Зеленський зустрівся з лідерами Бельгії, Литви й Грузії

Зеленський у Польщі не зустрінеться з діаспорою, але обіцяє посаду радника

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна