“Дембельський акорд Луценка”: ГПУ закрила справу на екс-віце-спікера-комуніста Калєтніка

 

В останній день перебування Юрія Луценка на посаді генпрокурора ГПУ закрила кримінальне провадження щодо колишнього першого заступника голови Верховної Ради, екскомуніста Ігоря Калєтніка, який є підозрюваним у справі “диктаторських законів 16 січня”, та забрала 20 проваджень у слідчих УСР.

Про це пише ввечері 30 серпня повідомило в соцмережі Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури під заголовком “Дембельський акорд Луценка”.

“У кримінальному провадженні за підозрою ряду колишніх високопосадовців, президента та народних депутатів України в організації та голосуванні у незаконний спосіб за “диктаторські закони” 29.08.2019 заступником генерального прокурора Кізем С.М. без вивчення матеріалів кримінального провадження прийнято рішення про закриття провадження щодо Калєтніка І.Г. за відсутністю складу злочину в його діях”, – йдеться в повідомленні УСР.

Крім того, розповідають у управлінні Сергія Горбатюка, перед самим звільненням 29 серпня, між 18-ю і 19-ю годинами, Юрій Луценко забрав від слідчих управління спецрозслідувань ГПУ 20 кримінальних проваджень на підставі “неефективного здійснення досудового розслідування”.

“Вже сьогодні, 30.08.2019, коли слідчі управління спеціальних розслідувань в робочому режимі намагались увійти в ЄРДР задля доступу до своїх проваджень, виявилося, що деякі слідчі позбавлені такої можливості“, – кажуть в управлінні і додають, що по декількох з цих справ слідчі вже готували підозри.

“Ну, і вишенькою на торті став наказ Луценка, що надійшов до УСР також 30.08.2019, яким головного військового прокурора Матіоса А.В., при наявності у нього реального конфлікту інтересів, визначено куруючим заступником за роботою УСР. Щоб розуміти та контролювати інші кримінальні провадження, що ще залишилися в слідчих”, – зазначають в управлінні.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 серпня, на своєму першому засіданні, Верховна Рада ІХ скликання звільнила Юрія Луценка з посади генерального прокурора і призначила замість нього Руслана Рябошапку.

Читайте також:
Печерський суд арештував квартиру ексзаступника голови Верховної Ради Калєтніка

Луценко після відставки залишиться прокурором і створить Фонд підтримки книги

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна