Луценко після відставки залишиться прокурором і створить Фонд підтримки книги

 

Колишній генпрокурор Юрій Луценко після звільнення з посади планує створити Фонд підтримки української книги.

Про це він сказав журналістам увечері в четвер, 29 серпня, в кулуарах Верховної Ради після засідання Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, який погодив його відставку за власним бажанням.

“Чесно, я не можу придумати, чим [займатися після звільнення]. Я ніколи не готую запасних аеродромів, так я звик. Чесно кажучи, не знаю, як у понеділок я не проведу 12 годин на роботі. Але після тюрми і після цієї роботи є що полікувати. І я планую створити Фонд підтримки української книжки. Це те, що мене цікавить, чим займуся найближчим часом, а далі – побачимо”, – заявив Луценко, якого цитує “Укрінформ”.

“Ще відсвяткую 55 років”, – додав він, маючи свій день народження 14 грудня.

Також Луценко сказав журналістам, що після звільнення з адміністративної посади очільника ГПУ залишиться прокурором.

“Звільнити мене зможе лише новий генпрокурор, але це неможливо, поки проти мене розглядає справи КДКП”, — пояснив він.

При цьому Луценко не буде займатися політикою найближчим часом після відставки, а займеться “спортом і підтримкою української книги”.

“Не виключаю, що мені вигадають іншу роботу ті, хто чекав мого звільнення на 3 роки і 4 місяці. За своє життя я не скоював жодних кримінальних злочинів. Але мої недоброзичливці можуть створити певні піар-ходи”, — заявив він.

Цього ж вечора Верховна Рада звільнила Луценка з ГПУ і призначила на посаду генпрокурора Руслана Рябошапку. Луценко підтримав наступника.

Як відомо, на той час голова фракції БПП в парламенті Юрій Луценко очолив Генпрокуратуру 12 травня 2016 року. Перед цим парламент ухвалив закон, який дозволяв обіймати посаду генпрокурора людині без обов’язкової юридичної освіти.

Читайте також:
Черновецький просить суд заборонити Луценкові виїжджати з України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна