Печерський суд арештував квартиру екс-заступника голови Верховної Ради

 

Печерський районний суд Києва заарештував квартиру колишнього першого заступника голови Верховної Ради часів Януковича Ігоря Калєтніка. Про це свідчать матеріали суду, передає агенція “Українські новини”.

Арешт накладено на вимогу Генеральної прокуратури.

Під час досудового розслідування встановлено, що Калєтнік у своїй декларації за 2013 рік указав подаровану йому квартиру за 19,4 млн. гривень і подаровані кошти 49,4 млн. гривень.
У слідства є підстави думати, що квартира була подарована батьком Калєтніка для приховання чиновником джерел походження коштів.
Крім того, слідчий установив, що згодом ця квартира була перепродана батькові чоловіка рідної сестри Ігоря Калєтніка.

Після обробки звітів про оцінку майна було встановлено, що реальна вартість квартири відрізняється від зазначеної на понад 12,5 млн. гривень.

Відтак Генпрокуратура вважає, що кошти за продаж квартири Калєтнік не одержував, всі вказані вище дії були спрямовані на приховання незаконного походження ним коштів.

Крім того, постановою слідчого від 21 січня 2017 року ця квартира була визнана речовим доказом.
У зв’язку із цим 27 січня суд задовольнив вимогу Генеральної прокуратури й наклав арешт на квартиру.

Як відомо, юрист і бізнесмен Ігор Калєтнік був керівником митниць різного рівня, у 2005-2006 роках – суддею Дніпровського райсуду Києва, у 2010-2012 роках (після приходу до влади Партії регіонів і Віктора Януковича – головою Державної митної служби України, у 2012-2014 роках – першим заступником голови Верховної ради (від Компартії України).
5 грудня 2014 року оголошений в розшук.

Його батько Григорій Калетнік – народний депутат України кількох скликань (зокрема від Партії регіонів), голова Вінницької облради і обласної державної адміністрації у 1998–2005 роках, екс-ректор Вінницького національного аграрного університету.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна