Перекладач Гройсмана визнав свою держзраду. Його відпустили

 

Голосіївський суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості між колишнім перекладачем прем’єр-міністра Станіславом Єжовим і прокурором Банниковим.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у вироку від 22 серпня, передає “Судовий репортер”.

Зазначається, що угоду Єжов і прокурор уклали напередодні судового засідання.

“За угодою Єжов беззастережно визнав свою вину за ст. 28 ч. 2, 111 ч. 1 ККУ (злочин, скоєний групою осіб, державна зрада), щиро розкаявся, критично оцінює свою злочинну поведінку, в тому числі шляхом повного визнання вини і готовності нести кримінальну відповідальність, активно сприяє розкриттю вчиненого за попередньою змовою групою осіб злочину, добровільно надає та в подальшому зобов’язаний давати визнавальні та викривальні показання суду щодо співучасників злочину”, – пише видання.

Обвинувачений зобов’язався не змінювати свої показання, які ним надані під час судового розгляду, давати у подальшому правдив свідчення, співпрацювати зі стороною обвинувачення у викритті злочину, скоєного представниками Головного управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації.

Сторони узгодили покарання у виді 3 років 28 днів позбавлення волі без конфіскації майна.

Строк перебування Єжова в СІЗО з 20.12.2017 року по 3.07.2019 року включно суд порахував за законом Савченко з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі, що становить 3 роки 28 днів. Таким чином, обвинувачений уже повністю відбув покарання.

Але до набуття вироком законної силивін залишається під запобіжним заходом. Після рішення Конституційного суду щодо можливості призначення альтернативних запобіжних заходів обвинувачених у державній зраді Голосіївський суд 3 липня змінив Єжову тримання під вартою на домашній арешт. А після ухвалення вироку суд вирішив за можливе призначити обвинуваченому запобіжний у виді особистого зобов’язання.

За вироком суду скасовується арешт майна Єжова, йому повертають паспорт громадянина України і паспорт для виїзду за кордон. З обвинуваченого стягується близько 20 тис. грн витрат на експертизи.

Як інформувала “Новинарня“, Служба безпеки України затримала Станіслава Єжова 20 грудня 2017 року за підозрою у роботі на російські спецслужби. Йому висунули обвинувачення у державній зраді, за це “світить” від 10 до 15 років позбавлення волі.

Раніше Єжов працював у посольстві України в США, а також в адміністрації президента. В управлінні протоколу Кабміну він відповідав, зокрема за переклад зустрічей з іноземними делегаціями. Єжов постійно супровджував прем’єра Володимира Гройсмана у закордонних поїздках.
За версією слідства, з допомогою спеціального обладнання чиновник збирав інформацію про діяльність урядових структур і передавав спецслужбам Росії. Інформацію він начебто пересилав на емейл-адресу користувача “Олена Прекрасна”.

3 липня 2019 року суд змінив запобіжний захід Єжову: його випустили під цілодобовий домашній арешт.

Читайте також:
Суд у справі про держзраду перекладача Гройсмана: Єжова завербували в Пітері

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна