“Не склалося на ґрунтових гірських дорогах”. 93-тя бригада закінчила навчання Combined Resolve у ФРН

 

На базі багатонаціонального центру Хоенфельс у Німеччині завершилася активна фаза військових навчань Combined Resolve XII, у яких брали участь військові 93 омбр ЗС України.

Як повідомили в пресслужбі підрозділу, механізована рота 93-ї бригади “Холодний Яр” успішно виконала поставлені завдання, продемонструвала злагодженість та професійність на всіх етапах навчань.

“Рота продемонструвала вміння швидко долати значні відстані у важких умовах. Підрозділи активно діяли в обороні та наступі, використовуючи бойовий досвід та демонструючи його нашим партнерам. Утім, механіки-водії не продемонстрували вправність на ґрунтових гірських дорогах вночі та вдень”, – підсумував керівник українського контингенту на маневрах полковник Руслан Шевчук.

Нагородження українських учасників навчань Combined Resolve ХІІ у 93-й бригаді. Фото: 93 омбр

За проявлені ініціативу та професіоналізм під час активної фази навчань найкращих військовослужбовців нагороджено пам’ятними відзнаками 93 омбр.
Зокрема, нагородами військової частини відзначені командир роти капітан Олександр Борщ, командир взводу молодший сержант Дмитро Циганок, гранатометник солдат Юрій Павлюченко.

“За оцінкою американських спостерігачів-інструкторів, рота вразила партнерів швидкими та рішучими діями, нестандартними рішеннями, які більш притаманні бойовим умовам. Така «агресивність» дій часто ставала неочікуваною для умовного противника і давала ефективні результати”, – розповіли в бригаді “Холодний Яр”.

“На навчаннях Combined Resolve XII у Німеччині наші українські партнери отримали шанс тренуватися пліч-о- пліч із союзниками НАТО. Наша підтримка української спроможності – це довгострокова інвестиція у мир та процвітання для країн-членів НАТО та людей України”, – ідеться на сторінці U.S. Mission to NATO.

Читайте також:
“Зайняли позиції, замаскували техніку”: ЗСУ в Німеччині перейшли до активної фази навчань

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році в міжнародних військових навчаннях країн НАТО і партнерів Combined Resolve X в баварському Хохенфельсі від України вяли участь рота десантників із 79-ї десантно-штурмової бригади та танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Тоді вони дали вражаючий бій у місті.
Взвод Романа Багаєва із 14 омбр брав участь у Combined Resolve також і 2017 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна