“Зайняли позиції, замаскували техніку”: ЗСУ в Німеччині перейшли до активної фази навчань

 

На базі Багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності в місті Хоенфельс (Німеччина) розпочалася активна фаза навчань Combined Resolve XII, у яких беруть участь і ЗСУ.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 15 серпня, інформує пресцентр Генерального штабу ЗСУ.

“Механізована рота під керівництвом капітана Олександра Борща зі складу 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний яр» Збройних сил України отримала бойовий наказ та здійснила марш у визначений район. Підрозділи роти зайняли позиції та замаскували техніку, організували охорону”, – йдеться в повідомленні ГШ ЗСУ.

Українська механізована рота виконуватиме навчально-бойові завдання у складі механізованого батальйону США. Попереду майже десять діб маневрів.

Під час навчань планується відпрацювання різних видів бою та дій у складі багатонаціональної бригади сил BLUFOR.

Як інформувала “Новинарня“, цьогоріч у навчаннях візьмуть участь близько 5000 військовослужбовців з 21 країни світу. Зазвичай під час навчань «Combined Resolve» відпрацьовують дії в умовах, коли противник вийшов на театр військових дій Європи – зайняв глибокоешеловану оборону, переходить у наступ з усіма відповідними елементами. Завершення навчань заплановано на 27 серпня.

Читайте також:
“Лазерні системи, пліч-о-пліч зі США”: чого навчатимуться українські армійці в Баварії. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна