Військові 3 опсп та 93 омбр їдуть до Німеччини на навчання

 

Військовослужбовці 3-го окремого полку спецпризначення ім. князя Святослава Хороброго та ротна тактична група 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр» їдуть на міжнародні військові навчання «Combined Resolve ХІІ», що розпочнуться днями біля німецького міста Хохенфельц під Баварією.

Як повідомляє “Новинарня“, про це поінформували пресслужби полку та бригади у вівторок, 6 серпня.

Холодноярці вперше представлятимуть Україну на міжнародних навчаннях за кордоном.

“У багатьох з них — бойовий досвід ведення наступальних дій літньої визвольної кампанії 2014 року, оборони Донецького аеропорту, боїв на Бахмутській трасі й під Докучаєвськом, захисту рубежів на Авдіївському напрямку”, – йдеться у повідомленні пресслужби Міноборони.

Зазначається, що у 2016 році холодноярці отримали відмінні оцінки після навчання від американських рейнджерів, а через рік успішно пройшли курси британських інструкторів під час навчально-тренувальної місії «ORBITAL».

У пресслужбі 3 опсп імені князя Святослава Хороброго додають, що «Combined Resolve» проводяться Командуванням ЗС США двічі на рік на базі 7-ї тренувальної бази США і спрямовані на збереження та підвищення оперативної сумісності військ під час об’єднаних операцій. Цьогоріч у навчаннях візьмуть участь близько 5000 військовослужбовців з 21 країни світу.

Під час «Combined Resolve» залучаються всі роди військ, серед них і Сили спеціальних операцій.

“3-й окремий полк спецпризначення вдруге бере участь у цих навчаннях. Окрім груп полку, також буде представлений штабний елемент”, – інформують у пресслужбі полку.

Зазначається, що зазвичай під час навчань «Combined Resolve» відпрацьовують дії в умовах, коли противник вийшов на театр військових дій Європи – зайняв глибокоешеловану оборону, переходить у наступ з усіма відповідними елементами.

Завершення навчань заплановано на 27 серпня.

Як інформувала “Новинарня“, у Грузії тривають масштабні військові навчання НАТО Agile Spirit за участі України.

Читайте також:
Українські військові моряки братимуть участь в міжнародному навчанні “Dynamic Mercy-2019”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна