У Грузії стартують масштабні військові навчання НАТО Agile Spirit за участі України

 

У суботу, 27 липня, на базі 2-ї піхотної бригади в грузинському місті Сенакі стартують міжнародні військові навчання Agile Spirit 2019.

Як інформує “Грузия Online”, маневри Agile Spirit відбуваються в Грузії вже дев’ятий раз.

У навчаннях візьмуть участь понад 3 тисячі військових із 14 країн-членів НАТО і країн-партнерів Альянсу: Грузії, США, Великої Британії, Латвії, Литви, Польщі, Норвегії, Бельгії, Болгарії, Греції, Чорногорії, Румунії, Туреччини та України.

Цього року вони пройдуть на трьох локаціях  – в Сенакі, Вазіані і Орфоло.

Нинішні багатонаціональні навчання є комплексними – сценарій включає командно-штабні та польові навчання з бойовими стрільбами, відпрацювання взаємодії при проведенні спільних операцій з елементами маневрування і бойової підтримки.

“Метою навчань є посилення обороноздатності Сил оборони Грузії, підвищення рівня взаємосумісності з військовими підрозділами сил НАТО і країн-партнерів альянсу, створення і розвиток можливостей для багатонаціонального, регіонального та єдиного партнерства, а також зміцнення безпеки в регіоні Чорного моря”, – заявляють в грузинському Міноборони.

За словами міністра оборони Грузії Левана Ізора, маневри Agile Spirit 2019 стануть ще одним кроком у зміцненні головного для грузинського уряду принципу “більше НАТО в Грузії”.

Навчання Agile Spirit проводяться в Грузії щорічно з 2011 року. Вони плануються спільно з командуванням збройних сил США у Європі.

Читайте також:
У ЗС України відбулися двосторонні командно-штабні навчання. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна