ONUKA кличе всіх на парад Зеленського без військової техніки

 

Вокалістка українського електронного музичного гурту ONUKA Ната Жижченко кличе українців взяти участь у Ході Гідності, яку ініціює офіс президента 24 серпня на День Незалежності.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний допис з’явився у вівторок, 20 серпня, на сторінці гурту у Facebook.

“Для мене справді велика честь взяти участь у цьогорічній Ході Гідності. Особливо зважаючи на концепцію заходу, де людина, а не техніка займає центральне місце. Чекаю на вас на київському Майдані вранці, а вже увечері святкуємо День Незалежності у Львові”, – йдеться в дописі.

ONUKA також поширила текст “Нового времени”, де зазначається, що вона співатиме в урочистій частині заходу, а саунд-продюсер гурту Євген Філатов (The Maneken) спродюсує музику до однієї з частин урочистої події.

“Я дуже вдячна Алану Бадоєву за запрошення взяти участь у Ході Гідності, для мене це дуже велика честь. Особливо зважаючи на концепцію заходу, де людина, а не техніка займає центральне місце. Я сподіваюсь, що хода дійсно стане найяскравішою подією року у культурному житті України”, — прокоментувала журналістам Жижченко.

Як інформувала “Новинарня“, 9 липня президент Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності не буде. За його словами, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.
Так, десантник Олександр Погребиський  запропонував командувачу Десантно-штурмових військ, герою України, генерал-лейтенанту Михайлу Забродському очолити зведену колону ветеранів та учасників параду попередніх років.
10 липня Михайло Забродський відповів згодою.

15 липня президент Зеленський підписав указ про відзначення Дня Незалежності – без військового параду.

Згодом в офісі президента повідомили, що на День Незалежності “замість традиційного параду в радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки на центральній вулиці столиці відбудеться “Хода гідності” за участю представників різних родів військ ЗСУ, медиків, вчителів, спортсменів тощо, а також самого президента Зеленського.

Читайте також:
Підготовкою параду Зеленського на День Незалежності займається кліпмейкер Бадоєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна