ЦВК визнала останнього переможця виборів: люстрований Приходько замість “людини Медведчука”

 

Центральна виборча комісія встановила результати позачергових виборів народних депутатів України в окрузі №210, визнавши обраним до ВР самовисуванця Бориса Приходька.

Про це йдеться у повідомленні відділу взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК в п’ятницю, 16 серпня.

Досі на сайті ЦВК переможцем значився Сергій Коровченко, який у лютому 2014 року фігурував як “людина Медведчука” у телефонних розмовах радника президента РФ Володимира Путіна Сергія Глазьєва стосовно захоплення Криму Росією.

“Відповідно до Закону України “Про вибори народних депутатів України”, постанови ЦВК від 16 серпня 2019 року № 1880 “Про виконання судового рішення”, на підставі протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях в одномандатному виборчому окрузі № 210, у тому числі з поміткою “Уточнений”, протоколів окружної виборчої комісії ОВО № 210 про повторний підрахунок голосів виборців на відповідній виборчій дільниці Комісія встановила підсумки голосування в цьому окрузі, про що склала відповідний протокол”, – йдеться в повідомленні пресслужби ЦВК.

На підставі цього протоколу Центрвиборчком встановив результати позачергових виборів народних депутатів України в ОВО № 210, визнавши обраним народним депутатом України Приходька Б.В.

Станом на вечір 16 серпня сайт ЦВК називає переможцем в окрузі №210 Приходька.

Зазначається, що самовисуванець Борис Приходько народився 23 сiчня 1973 року в смт Лосинівка Ніжинського району Чернігівської області, радник ТОВ “Кредитна установа “Кредит-Комерц”, безпартійний, проживає в місті Києві.
У 2008-2012 рр. Приходько був директором казначейства “Ощадбанку”. У грудні 2012 року призначений першим заступником голови Національного банку України.
31 липня 2014 року Генеральна прокуратура затримала Приходька за підозрою у розкраданні 2 мільярдів гривень з Аграрного фонду. Суд обрав йому запобіжний – тримання під вартою із заставою в розмірі 200 млн гривень.
22 жовтня 2014 року Національний банк України звільнив Приходька із посади заступника в порядку люстрації.

Як відомо, після голосування на позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня виборчий округ №210 на Чернігівщині (центр – місто Прилуки) залишався єдиним, де досі не було оголошено переможця. Там тривали суди між двома кандидатами у народні депутати — Сергієм Коровченком та Борисом Приходьком.

13 серпня Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Приходька, який просив скасувати результати голосування на виборчій дільниці № 740243, що працювала в Козелецькому геріатричному пансіонаті (с. Часнівці), і зобов’язав ОВК № 210 визнати ті результати недійсними.
Таким чином, загальний результат Коровченка зменшив на 138 голосів, а Приходька – на 2 голоси.
Якщо доти Коровченко лідирував із відривом у 98 голосів, то після виконання рішення суду Приходько отримав перевагу в 40 голосів.

Коровченко подав скаргу до Шостого апеляційного адміністративного суду міста Києва, але 15 серпня суд відмовив кандидату в її задоволенні.

Читайте також:
Склад нової Верховної Ради: по фракціях, поіменно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна