Новим тренером “Динамо” призначений Олексій Михайличенко

 

Футбольний клуб “Динамо” (Київ) оголосив про призначення нового головного тренера команди. Ним став динамівський вихованець Олексій Михайличенко.

Про такий вибір керівництва ФК пресслужба повідомила в четвер, 15 серпня.

До його тренерського штабу увійде ще один ексдинамівець – Вадим Євтушенко. Про решту помічників головного тренера буде повідомлено додатково.

Уже в п’ятницю, 16 серпня, Михайличенко проведе перше тренування з головною командою.

Умови контракту не вказані. У ЗМІ писали про схему “2+1”.

Олексієві Олександровичу 56 років. Останнім часом він обіймав посаду спортивного директора “біло-синіх”.

Михайличенко вдруге став головним тренером “Динамо”. Першого разу – у 2002-2004 роках – він привів киян до двох чемпіонських титулів і перемоги в Кубку України. На старті сезону-2004/05 “Міха” був звільнений після вильоту в третьому колі кваліфікації Ліги чемпіонів від “Трабзонспора”.

У “Динамо” уродженець Києва Михайличенко – один з улюбленців Валерія Лобановського – виступав у 1982-1990 роках. Триразовий чемпіон СРСР, чотириразовий володар Кубка СРСР, володар Кубка кубків УЄФА.
Грав за кордоном: у складі “Сампдорії” – чемпіон Італії 1991 року, у “Глазго рейнджерз” – чемпіон Шотландії 1992-1996 рр.
У збірній СРСР – віце-чемпіон Європи 1988 року.
Зібгав два матчі за збірну України.

Як інформувала “Новинарня“, 14 серпня  “Динамо” звільнило Олександра Хацкевича – після вильоту з кваліфікації Ліги чемпіонів від “Брюгге”.
Із білоруським фахівцем, який керував командою з 2017 року, кияни вперше три роки поспіль не потрапили у груповий турнір Ліги чемпіонів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна