Ердоган закликав Зеленського фіналізувати процес створення ЗВТ між країнами

 

Україна й Туреччина опрацьовують можливість підписання Угоди про вільну торгівлю задля розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у середу, 7 серпня, під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, інформує пресслужба глави держави.

“Ми домовилися про подальше розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. Обсяги нашої двосторонньої торгівлі у 2018 році склали понад 4 мільярди доларів США. І я впевнений, що це далеко не межа нашого потенціалу”, – сказав Зеленський.

На переконання президента, його розкриттю сприятиме реалізація спільних проектів та лібералізація двосторонньої торгівлі.

“Нарешті настав час фіналізувати переговорний процес зі складання угоди про зону вільної торгівлі, перемовини щодо якої тривають вже багато років”, – зазначив Ердоган.

Нагадаємо, 2012 року завдання створення зони вільної торгівлі з Туреччиною тодішньому міністру економічного розвитку Петрові Порошенку після переговорів із Анкарою публічно поставив прем’єр Віктор Янукович.

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган тоді заявляв, що переговори повинні завершитися до кінця 2018 року.

У червні 2019 року в МЗС повідомили, що угода про ЗВТ з Туреччиною готова на 99%.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Володимир Зеленський 7 серпня розпочав офіційний візит до Турецької Республіки з покладання квітів до мавзолею Ататюрка.

Президент також відвідав відкриття Центру кримськотатарської діаспори.

Під час перебування у столиці планувалося відвідання підприємства Bayraktar Makina, яке постачає в Україну турецькі оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2.

Нагадаємо, ключовими темами переговорів президента України Володимира Зеленського в Туреччині будуть культурні відносини, діаспорна співпраця, дипломатія та безпека, а також оборонна промисловість.

Читайте також:
У Стамбулі біля усипальниці Роксолани вилучили текст про її “російське” походження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна