Стало відомо, про що домовлятиметься Зеленський в Туреччині

 

Ключовими темами переговорів президента України Володимира Зеленського в Туреччині будуть культурні відносини, діаспорна співпраця, дипломатія та безпека, а також оборонна промисловість.

Про це у вівторок, 6 серпня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на QHA.

Сторони сподіваються домовитися про подальші спільні кроки в оборонній промисловості, адже вже мають високий рівень співпраці в розвитку ВМС України і Туреччини, в сфері безпілотних літальних апаратів, ракетних комплексів, літаків та іншої техніки, сказано в матеріалі.

“Відомо, що президент України Володимир Зеленський налаштований вирішити інфраструктурну проблему країни. Наводячи приклади з дорожньої системи Туреччини. Це підвищує досягнення турецьких підрядників. Це питання буде розглядатися на двосторонніх переговорах”, – йдеться у матеріалі.

Обговорюватимуть також проблеми, пов’язані з російською окупацією Криму.

Зеленського як почесного гостя запросили на щорічну зустріч турецьких послів.

“Таке запрошення – найкраще вираження поваги та довіри, проявлене до іноземного державного діяча, а також добра можливість для дружньої України висловити себе у світі”, – пише медіа.

Як відомо, 5 серпня офіс президента повідомив, що Зеленський 7-8 серпня перебуватиме з візитом у Туреччині, де зустрінеться з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом та Вселенським патріархом Варфоломієм.

Як інформувала “Новинарня“, за словами Рефата Чубарова, під час візиту Зеленського до Туреччини сторони говоритимуть і про звільнення українських політв’язнів, утримуваних на території Росії й анексованого Криму.

Читайте також:
“Що після Brexit?”: Зеленський поговорив з прем’єром Британії Джонсоном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна