Зеленський у Туреччині обговорить звільнення політв’язнів, – Чубаров

 

Під час поїздки президента України Володимира Зеленського 7-8 серпня до Туреччини говоритимуть і про звільнення українських політв’язнів, утримуваних на території Росії й анексованого Криму.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 5 серпня, розповів проекту глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає “Радіо Свобода”.

“Під час візиту буде обговорюватися дуже широке коло питань: починаючи від взаємодій у військовій сфері і завершуючи співпрацею в питаннях звільнення політв’язнів, забезпечення прав людини на окупованих територіях. Я не сумніваюся, що Україна буде в цьому отримувати підтримку турецької держави на всіх міжнародних майданчиках”, – зазначив Чубаров.

Від наголосив, що Туреччина продовжує бути стратегічним союзником України.

“Те, що Туреччина в числі країн, куди відбуваються перші візити новообраного президента, говорить про те, що вона продовжує розглядатися Україною як близький стратегічний партнер і союзник. Це безперечно незмінна позиція Туреччини щодо територіальної цілісності української держави: невизнання анексії Криму та підтримка кримськотатарського народу і його опору російській окупації”, – додав Чубаров.

Національний лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв візьме участь у поїздці президента України Володимира Зеленського до Туреччини 7-8 серпня. У рамках візиту запланована зустріч із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, представниками української і кримськотатарської громад.

Раніше про планований візит Зеленського в Туреччину повідомила пресслужба президента України.

Як інформувала “Новинарня“, прем’єр Ізраїлю готовий бути посередником у переговорах Зеленського та Путіна.

Читайте також:
Human Rights Watch: політв’язня Бекірова слід негайно перевести з тюрми до лікарні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна