Прем’єр Ізраїлю готовий бути посередником у переговорах Зеленського та Путіна

 

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив про готовність бути посередником у переговорах президентів України і РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він сказав 30 липня на зустрічі з блогерами в неформальній обстановці бару «Юдале» в місті Рішон ле-Ціон, передає Ukrainian Jewish Encounter.

Це він сказав у відповідь на питання журналіста про роль Ізраїлю в конфлікті між Росією та Україною.

«Це питання нам задають з багатьох країн. Наприклад, країни Африки і Латинської Америки звертаються до мене за посередництвом. Мовляв, є у тебе хороші відносини і з ними, і з нами, може ти готовий увійти в статусі посередника? Я не поспішаю робити це. По-перше, я не можу сказати, що знаю досить добре їх проблеми, і мені вистачає тих проблем, які є у нас. По-друге, якщо я ввійду в цю тему, то можу створити очікування (у обох сторін), які я не зможу виконати. Тому до цих пір я ввічливо відмовлявся від таких пропозицій, але раз ти просиш, то я перевірю цю опцію ще раз», – сказав прем’єр.

Крім того, Нетаньягу планує 18 – 19 серпня відвідати Київ. Це стане першим його візитом протягом 20 років.

ЗМІ наголошує, що між Нетантягу і Путіним є постійний телефонний контакт. За інформацією ТБ Ізраїлю, президент Росії запрошений 7 вересня 2019 року на відкриття в Єрусалимі пам’ятника жертвам блокади Ленінграду.

Як інформувала “Новинарня“, представників ЗСУ навчатимуть на базі військової академії в Ізраїлі.

Читайте також:
Ізраїльський екс-міністр отримав 11 років за шпигунство на користь Ірану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна