Ізраїльський екс-міністр отримав 11 років за шпигунство на користь Ірану

 

Районний суд Єрусалима засудив колишнього міністра енергетики Ізраїлю Гонена Сегева до 11 років позбавлення волі за шпигунство на користь Ірану.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

“У вівторок райсуд Єрусалима засудив колишнього міністра Гонена Сегева до 11 років тюрми за шпигунство на користь Ірану”, — йдеться у повідомленні. Багато деталей цієї справи досі залишаються невідомими.

За даними Haaretz, Сегев вже відсидів 3 із 5 років за контрабанду таблеток “екстазі” до Ізраїлю.

Нагадаємо, 9 січня колишній міністр енергетики Ізраїлю Гонен Сегев визнав, що шпигував на користь Ірану, в обмін на 11-річний тюремний строк.

За даними Загальної служби безпеки Ізраїлю (Шин Бєт), іранська розвідка завербувала Сегева у 2012 році, коли той жив у Нігерії.

Правоохоронці встановили, що екс-міністр двічі зустрічався зі своїми кураторами в посольстві Ірану в Нігерії. Він використовував зашифровані повідомлення у спілкуванні з іранськими агентами, та повідомляв їм “інформацію, яка, зокрема, стосується енергетичного сектору Ізраїлю та чиновників в різних інституціях країни”.

Сегева було затримано у травні минулого року під час його візиту до Екваторіальної Гвінеї. З часом його було перевезено до Ізраїлю.

Читайте також:
Главу контррозвідки Бельгії запідозрили в шпигунстві на Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна