Главу контррозвідки Бельгії запідозрили в шпигунстві на Росію

 

Глава департаменту контррозвідки Служби розвідки і безпеки Бельгії (SGRS) Клемент Вандерборре відсторонений від посади через підозру в тому, що він шпигував на користь Росії.

Про це в четвер, 14 лютого, повідомила бельгійська газета De Morgen з посиланням на свої джерела.

Майор Вандерборре, який прослужив в бельгійській контррозвідці 40 років, запідозрений у тому, що в ході спецоперації в Сербії в 2016 році передав секретну інформацію сербці, яка, ймовірно, була подвійним агентом і працювала на Москву. Його також звинувачують у знищенні секретних документів в офісному шредері.

Закиди в тому, що Ванденборре займався шпигунством на користь Росії, містилися в листі, відправленому одним з бельгійських контррозвідників.

Сам Ванденборре заперечує всі звинувачення.

Він відсторонений від займаної посади на час внутрішнього розслідування.

De Morgen зазначає, що в SGRS вже давно існують натягнуті відносини між департаментом розвідки (I), в якому служать військові, і департаментом контррозвідки (CI), де працюють в основному цивільні особи.

Читайте також:
ЄС має взяти активнішу роль у врегулюванні конфлікту в Україні, — МЗС Бельгії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна