Візит до Туреччини Зеленський розпочав із відвідин мавзолею Ататюрка

 

Президент Володимир Зеленський у середу, 7 серпня, розпочав офіційний візит до Турецької Республіки з покладання квітів до мавзолею Ататюрка.

Покладання квітів до мавзолею Ататюрка – традиційний пункт усіх офіційних візитів, покликаний вшанувати пам’ять першого президента Туреччини, національного героя Мустафи Кемаля Ататюрка, передає “Укрінформ”.

Після покладання квітів Зеленський залишив запис у Книзі почесних гостей Аниткабиру.

Опісля він у новій будівлі офісу кримськотатарської діаспори в Анкарі провів зустріч із українською та кримськотатарською громадами.

Нагадаємо, під час візиту президента України супроводжує національний лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв.

Пізніше, в Президентському палаці в Анкарі, відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом та спільна пресконференція за результатами зустрічі.

Ввечері Зеленський відбуде до Стамбула, де у четвер, 8 серпня, візьме участь у бізнес-форумі та зустрінеться із Вселенським патріархом Варфоломієм.

Також під час перебування у Стамбулі планується відвідання підприємства Bayraktar Makina, яке постачає в Україну турецькі оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2.

Як інформувала “Новинарня“, ключовими темами переговорів президента України Володимира Зеленського в Туреччині будуть культурні відносини, діаспорна співпраця, дипломатія та безпека, а також оборонна промисловість.

Читайте також:
У Стамбулі біля усипальниці Роксолани вилучили текст про її “російське” походження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна