Турецький охоронець не пустив російську журналістку до Зеленського. ВІДЕО

 

Представницю телеканалу «Россия» заблокували охоронці через її поведінку під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Вселенського Патріархату в Стамбулі та зустрічі з Патріархом Варфоломієм.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 8 серпня, інформує “Укрінформ”.

Інцидент стався у той момент, коли Володимир Зеленський попрощався зі Вселенським Патріархом та рушив до свого автомобіля. В цей момент до нього звернулася журналістка телеканалу «1+1» з проханням про коментар за результатами візиту. Після короткого коментаря, який зайняв близько 15 секунд, президент сів у авто.

У цей момент один з охоронців з-поміж приставлених до охорони президента України турецькою стороною, тримав за руку і блокував собою представницю телеканалу «Россия», яка з самого початку візиту чатувала з мікрофоном та оператором з камерою у дворі Патріархії.

Коли президент і Патріарх вийшли з храму, вона намагалася наблизитися, але навколо Зеленського було щільне кільце охорони й журналістів.

Охоронець не став коментувати інцидент і швидко поїхав разом з кортежем. Він тримав представницю ТК «Россия», доки авто президента України не виїхало з провулка.

У пресслужбі Патріархії журналістам пояснили, що причиною такого вчинку охоронця могли стати будь-які дії журналістки, які охорона вважає некоректними відповідно до ситуації та свого завдання із забезпечення безпеки.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський зустрівся з Варфоломієм: Патріарх підтвердив підтримку цілісності України.

Як відомо, президент Володимир Зеленський 7 серпня розпочав офіційний візит до Турецької Республіки з покладання квітів до мавзолею Ататюрка.

Президент також відвідав відкриття Центру кримськотатарської діаспори.

Під час перебування у столиці планувалося відвідання підприємства Bayraktar Makina, яке постачає в Україну турецькі оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2.

Нагадаємо, ключовими темами переговорів президента України Володимира Зеленського в Туреччині будуть культурні відносини, діаспорна співпраця, дипломатія та безпека, а також оборонна промисловість.

Читайте також:
В Анкарі Зеленський та Ердоган вшанували пам’ять 4 загиблих українських морпіхів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна