Військовий ОС підірвався на вибуховому пристрої

 

З початку доби понеділка, 5 серпня, один військовий Об’єднаних сил зазнав поранення в результаті підриву.

Про це повідомляє пресцентр штабу ОС у вечірньому зведенні станом на 19:00.

“Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець отримав поранення“, – сказано в пресрелізі.

Зазначається, що ОСи дотримуються сталого режиму припинення вогню. Натомість ворог два рази порушив заборону на використання будь-якої зброї.
Щоправда, обидва рази збройні формування Російської Федерації та її найманці застосовували лише стрілецьку зброю: поблизу Водяного на Донецькому напрямку та неподалік Південного біля Горлівки.

Як інформувала “Новинарня“, на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях було встановлено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.
Перемир’я оголошено на необмежений термін.

Разом з тим, за 10 днів (до 30 липня включно) штаб ООС заявляв загалом про дев’ять обстрілів з боку бойовиків, а 31 липня – одразу 11 за добу.
За оцінками волонтерів InformNapalm, збільшення кількості обстрілів на фронті – не загострення, а відображення повсякденних дійсності, адже перед цим в ОС занижували дані щодо ворожої активності під час перемир’я.

В останні десять днів липня внаслідок обстрілів у ЗСУ було тільки троє поранених (ще двоє загиблих і два “трьохсотих” – від підриву на мінах вранці 21-го числа).

Читайте також:
“Хлібне перемир’я” принесло значні результати, – Сайдік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна