Трамп допускає скорочення оборонного бюджету США

 

Президент США Дональд Трамп заявив у вівторок, 30 липня, що він може розглянути скорочення витрат на оборону в майбутніх бюджетах після нарощування військових видатків протягом першої половини його терміну при владі.

Про це повідомляє Reuters.

Контрольований республіканцями Сенат ймовірно проголосує цього тижня за підтримуваний Трампом бюджет, який передбачає 738 мільярдів доларів на оборонні витрати. Дефіцит бюджету при цьому досягатиме майже 1 трлн доларів.

“У нас зараз дуже сильні військові. Значно сильніші після останнього бюджету. Тому надалі, в якийсь момент, я зможу скоротити (видатки, — “Н”). Але ми повинні були відновити наші збройні сили”, —сказав Трамп в інтерв’ю кабельному каналу C-Span.

Дональд Трамп збільшував витрати на оборону в кожному зі його бюджетів з моменту вступу на посаду в 2017 році, звинувачуючи своїх попередників у недостатньому фінансуванні військових. За його словами, військо США зараз дуже близького до “повного відновлення”.

Як повідомляла “Новинарня“, у США розраховують на появу “творчих ідей” щодо ситуації на Сході України з приходом до влади в країні нових політиків.

Читайте також:
Волкер не виключає візиту Трампа в Україну, а поки що “дуже чекають” Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна