Волкер не виключає візиту Трампа в Україну, а поки що “дуже чекають” Зеленського

 

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер не виключив можливості візиту президента США Дональда Трампа в Україну “в майбутньому”.

Про це Волкер заявив 27 липня на брифінгу в Києві, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Візити американських президентів плануються дуже заздалегідь. Тому планування чогось такого – це вимагало б серйозних зусиль. Я б не став нічого виключати, звичайно, але вже є запрошення президенту Зеленському відвідати Вашингтон”, – зазначив він.

Спецпредставник Держдепу додав, що дипломати США зі свого боку також “хотіли б, щоб Трамп у майбутньому відвідав Україну“.

Як повідомляє УНІАН, також Волкер заявив, що Сполучені Штати не висували Україні жодних умов для візиту Зеленського.

“Немає жодних умов. Запрошення залишається в силі, президент Трамп підтвердив це запрошення президенту Зеленському в четвер, і ми з нетерпінням очікуємо на те, щоб вітати президента Зеленського в Сполучених Штатах”, – наголосив Волкер.

“Ми хочемо розробити порядок денний, щоб ця зустріч якомога більш продуктивною“, – додав він.

За словами Волкера, тимчасовий повірений США у справах України Вільям Тейлор та інші американські дипломати підтримують тісний контакт з командою Зеленського, щоб розробити цей порядок денний.

Як інформувала “Новинарня“, 25 липня президент США Дональд Трамп у телефонній розмові привітав Зеленського з перемогою “Слуги народу” на виборах.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з Волкером і послом США в ЄС. Говорили й про Донбас

Волкер і Тейлор проінспектували зону ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна