Баканов у США обговорив підготовку візиту Зеленського до Вашингтона

 

Тимчасовий виконувач обов’язків голови СБУ Іван Баканов у Вашингтоні обговорив підготовку візиту президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки, який має відбутися незабаром на запрошення президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє пресІван Баканов під час візиту до США. Фото: пресцентр СБУцентр СБУ.

Зазначається, що Баканов, “довів до американської сторони ряд стратегічних послань глави української Держави”.

Зокрема, під час зустрічі із заступником помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом “було підтверджено незмінність зовнішньополітичного курсу України, поглиблення євроатлантичної інтеграції нашої держави“.

Також Баканов “наголосив на відданості нової команди у Києві курсу політичних та економічних реформ, що наближають Україну до кращих європейських стандартів”.

У повідомленні також зазначається, що візит Баканова до США “відбувається на запрошення американської сторони  і має на меті ознайомити керманича СБУ з результатами україно-американського безпекового співробітництва”.

“Україна розраховує на безперервний та більш інтенсивний діалог з представниками Білого Дому та Державного департаменту США”, – наголосив т.в.о. голови СБУ під час зустрічі зі спеціальним помічником президента США з питань Європи Фіоною Гіл.

Раніше посол України у Вашингтоні Валерій Чалий прогнозував, що візит президента Зеленського до США та його зустріч із Дональдом Трампом можливі незабаром після дострокових парламентських виборів − ймовірно, у серпні.

Читайте також:
“Після Путіна”. Зеленський отримав запрошення на візит до Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна