“Після Путіна”. Зеленський отримав запрошення на візит до Трампа

доповнено

Президент Володимир Зеленський отримав запрошення до США на зустріч із Дональдом Трампом.

Про це 31 травня в “Дзеркалі тижня” написала головний редактор видання Юлія Мостова.

“У результаті зусиль Волкера, Перрі, Чалого і Тейлора вікно можливостей для зустрічі Володимира Зеленського з Дональдом Трампом не зачинилося: вчора (30 травня) Володимир Зеленський отримав від Дональда Трампа запрошення відвідати Вашингтон з офіційним візитом. Відбудеться він, правда, вже після зустрічі американського президента з російським“, – ідеться в статті.

ДОПОВНЕНО. В адміністрації президента України підтвердили, що президент США Дональд Трамп запросив Зеленського відвідати Вашингтон з офіційним візитом.

“Президент України Володимир Зеленський подякував президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу за запрошення здійснити офіційний візит до Вашингтона” – йдеться в повідомленні прес-служби АП 1 червня.

Зеленський також підкреслив, що проект закону щодо посилення підтримки України, презентований у Палаті представників Конгресу США, є важливим сигналом про міцне стратегічне партнерство двох країн.

“Дякую Сполученим Штатам Америки за послідовну підтримку територіальної цілісності України”, – зазначив Зеленський.

За даними ЗМІ, зустріч глав США й України пройде, ймовірно, в серпні-вересні, вже після зустрічі Трампа з російським президентом.

“Зрозуміло одне: це буде не обмін флюїдами. Авжеж, відбудеться предметна розмова з урегулювання конфлікту в Донбасі. При цьому треба пам’ятати, що для Трампа Україна — “фішка” на американсько-російському переговірному столі. Там ще є “фішки” Сирії, Китаю, Венесуели, Ірану… На тлі великої гри практичного американського бізнес-президента всі ці “міст між Росією і Європою”, “буферна зона, що захищає Європу від Росії” — олдскульна нудність. Важливе запитання до Зеленського на переговорах: “За що Америка стільки років в Україні долари платників податків проливала?” Настав час реальних бізнес-проектів: земля, газовидобування, порти тощо. До продажу землі Зеленський та його команда готові. А країни?” – пише Мостова.

“Некомпетентність влади й економічну слабкість країни відчувають як у Москві, так і у Вашингтоні. І в цій ситуації вкрай важливо тримати баланс, відчувати міру допустимого впливу. Час сміттєвих цін на активи не повинен стати часом брудних угод, які ведуть до втрати суверенітету”, – додає журналістка.

Читайте також:
Квін замість Йованович. США прислали в Україну нового дипломата

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна