Квін замість Йованович. США прислали в Україну нового дипломата

 

Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін прибула в Київ у вівторок, 28 травня та провела зустріч з працівниками посольства.

Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні у Twitter.

“Сьогодні співробітники Посольства США в Києві під час загальних зборів привітали тимчасово повірену у справах США в Україні Крістіну Квін. Вона прибула в Україну 28 травня“, – йдеться в повідомленні.

Крістіна Квін народилася і виросла в Каліфорнії, США. Отримала ступінь бакалавра з політології у Західному коледжі, а також ступінь магістра зі стратегічних досліджень Військового коледжу армії США.

Квін працювала на посаді виконуючого обов’язки заступника Глави Місії та радника з економічних питань у Посольстві США в Бангкоку, Таїланді; радником із економічних питань у Посольстві США в Лондоні; директором із питань Європейського Союзу, України та Білорусі в Раді національної безпеки у Виконавчому апараті президента.

Також вона працювала у Посольстві США в Москві, у Місії США в Європейському Союзі у Брюсселі, в Посольстві США у Манілі.

В Державному департаменті США у Вашингтоні, окрузі Колумбія, дипломат відповідала за напрямок співпраці з Європейським Союзом, а також за двосторонні відносини зі Словенією.

З 2013 по квітень 2019 року Квін виконувала обов’язки заступника Глави Місії – міністра-радника з економічних питань у Посольстві США в Парижі.

Відзначимо, що 7 травня у Посольстві США в Україні заявили, що посол Марі Йованович до кінця травня завершить свою роботу, хоча термін її повноважень спливав влітку. 8 травня голова комітету Палати представників США у закордонних справах Еліот Енгел та лідер демократичної більшості у Палаті представників Стені Гойєр оприлюднили спільну заяву, у якій висловили переконання, що передчасне відкликання Йованович з посади посла США в Україні є політично мотивованим, завдає шкоди інтересам США та підриває американську дипломатію. Конгресмени закликали Адміністрацію президента США негайно скасувати рішення про відкликання Йованович.

Читайте також:
Вашингтон відкликає Йованович з посади посла США в Україні, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна