Кличко у США зустрівся з адвокатом Трампа Джуліані

 

Міський голова Києва Віталій Кличко в Нью-Йорку у середу, 30 липня, обговорив з особистим адвокатом президента США Дональда Трампа Руді Джуліані важливість розвитку місцевого самоврядування.

“На запрошення мого старого друга й одного з найавторитетніших мерів світу Руді Джуліані зустрівся з ним у Нью-Йорку. Обговорили ситуацію в Україні, перспективи подальшої співпраці США та України. І, звичайно ж, торкнулися теми важливості розвитку місцевого самоврядування”, — написав Кличко на своїй сторінці у Facebook.

Київський мер подякував “друзям нашої країни”, які підтримують і допомагають Україні.

“Домовилися, що наступного разу зустрічаємося з Руді в Києві”, — зазначив Кличко.

Руді Джуліані був мером Нью-Йорка в 1994-2001 роках.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно міський голова Києва під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським був поінформований про намір нової влади щодо розділення повноважень в управлінні столицею.

Керівник офісу президента Зеленського Андрій Богдан надіслав у Кабінет Міністрів лист щодо звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської держадміністрації.

На переконання Кличка, розділення повноважень обраного киянами мера і голови КМДА означає позбавлення столиці місцевого самоврядування.

Конституційний Суд України ще в грудні 2003 року визначив, що “Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою”.

Також Віталій Кличко розповів, що голова офісу президента Андрій Богдан намагався нав’язати йому столичного забудовника Андрія Вавриша та гендиректора “1+1” Олександра Ткаченка.

Читайте також:
“Байки зі склепу”: ОП наполягає на відставці Кличка, той відповів про “інститут смотрящих”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна