Зеленський хоче розділити посади мера Києва та голови КМДА

 

Президент Володимир Зеленський обговорив з мером Києва, головою Київської міської державної адміністрації Віталієм Кличком намір розділити посади мера і голови КМДА.

Про це Кличко написав на своїй сторінці у Facebook.

“Учора ввечері відбулася зустріч з президентом Зеленським. Говорили спокійно. Президент підтвердив чутки, які ходять давно, про розділення повноважень в управлінні столицею. Голова КМДА — його вертикаль, і він збирається туди призначити свою людину. Дякую, що пообіцяв попередити, що не з преси я дізнаюся, коли саме це станеться”, — сказав Кличко.

Він вважає, що позбавлення обраного голови виконавчих повноважень — це повернення методів колишнього президента Віктора Януковича і позбавлення Києва самоврядування, коли мер виконує декоративну функцію, а містом керує призначена зверху людина. Кличко зазначив, що такого немає в жодній європейській столиці.

“Я впевнений і озвучив це: якщо так потрібно мати в столиці “свого” мера — нехай пройдуть дострокові вибори і нехай кияни оберуть того, кому довіряють”, — підкреслив Кличко.

Нагадаємо, раніше керівник офісу президента Андрій Богдан заявив, що не виключає звільнення Кличка з посади голови КМДА.

Читайте також:
“Перейменуємо повторно”. Кличко пообіцяв відстоювати проспекти Бандери і Шухевича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна