Богдан намагається через Кабмін зняти Кличка з посади голови КМДА

 

Керівник офісу президента Зеленського Андрій Богдан надіслав у Кабінет Міністрів лист щодо звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської держадміністрації.

Про це “Укрінформу” повідомили в пресслужбі міністра Кабміну Олександра Саєнка.

“Лист отриманий. Він буде опрацьований в установленому порядку”, – зазначили в уряді.

Головний редактор сайту “Обозреватель” Орест Сохар оприлюднив у Facebook скрін листа Богдана, в якому той просить міністра Кабінету Міністрів Олександра Саєнка “внести подання щодо звільнення Кличка Віталія Володимировича з посади голови Київської міської державної адміністрації”.

У цьому листі ОП посилається на статтю 118 Конституції України, відповідно до якої “голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з неї Президентом України за поданням Кабміну”.

Також, йдеться в листі, закон “Про місцеві державні адміністрації” передбачає, що “голови місцевих держадміністрацій призначаються на посаду Президентом за поданням Кабінету міністрів на строк повноважень Президента України. У разі обрання нового Президента голови місцевих держадміністрацій продовжують здійснювати своїй повноваження до призначення в установленому порядку нових голів місцевих держадміністрацій”.

Зважаючи на це, офіс президент просить Кабмін внести подання щодо звільнення Кличка з КМДА.

Як відомо, днями мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським був поінформований про намір нової влади щодо розділення повноважень в управлінні столицею.

Водночас, на переконання Кличка, розділення повноважень обраного киянами мера і голови КМДА означає позбавлення столиці місцевого самоврядування.

Конституційний Суд України ще в грудні 2003 року визначив, що “Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою”.

За інформацією різних ЗМІ, команда Зеленського має плани просунути на посаду голови КМДА Олександра Ткаченка – генерального директора групи “1+1 медіа”, що належить олігарху Валерію Коломойському.

Читайте також:
“Об’єднання не сталося”. Партія Кличка висуне кандидатів тільки в округах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.